Сурвакарската група на Долна Секирна удиви Босилеград с участието си на юбилейния “XXV Международен детски Великденски фестивал”

Финалният етап от “XXV Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2018“ бе съпътстван от културна програма с участие на изпълнители „Electric Forse“, „Елитон парти” – аниматори от Кюстендил, ансамбъл „Чинари“. Участие взе и сурвакарската група от Долна Секирна, Брезнишко, която първо направи дефиле по босилеградските улици след което се качи на сцената, съобщи Глас Пресс.

Ръководителят на сурвакарската група Георги Илиев и читалищният секретар Милена Иванова за Глас Пресс казаха, че участват активно по фестивали както в България така и в чужбина, но за пръв път са в Босилеград. Групата с която се представиха в Босилеград имаше и 2-ма войводи, а като персонажи мечка и тупанджия.

Програмата за провеждане на юбилейния “XXV Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2018” започна на 2 април с откриване на художествен пленер и продължи до вчера, 9 април с награждаване на победителите на фестивала. Организатора на Великденския детски фестивал и председателят на сдружение „ГЛАС” Александър Димитров благодари на всички граждани, институции, бизнес и неправителствени организации и частни дарители от България и Сърбия, които оказаха помощ и съдействие за успешната организацията на фестивала. С думите „Да сме живи и здрави и догодина отново да се срещнем!“ беше закрит “XXV Международен детски Великденски фестивал”.

Снимка: Глас Пресс

Виж също...

Loading...