Лесовъди показаха на деца от Детска полицейска академия-Трън как да залесяват местност, в която е извършена санитарна сеч на дървета

Деца от Детска полицейска академия-Трън се научиха как правилно да залесяват дървета. Инициативата е част от залесителните мероприятия и събития по повод “Седмицата на гората”. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com зам. директорът на “Държавно горско стопанство-Трън” Илиана Стоянова.

Преди началото на образователните залесителни мероприятия цветя и венци бяха поднесени на паметника на Яким Тошков, който е първият лесовъд в Трънско. След това младите полицаи на Трънско заедно с ръководителя на Детска полицейска академия – началникът на Районно управление „Полиция“-Трън Жанета Соларова посетиха местността “Зелени рид” край трънското село Глоговица. На обекта, който са посетили децата се е извършила 100-процентова санитарна сеч и тази година се залесява от лесовъди. “На място всяко едно нещо им беше показано как се прави. В началото децата гледаха с недоверие, но след това им стана интересно и започнаха да гледат кой как го прави. Децата искаха и още да залесяват.”, сподели зам. директорът на “Държавно горско стопанство-Трън” Илиана Стоянова и добави, че по-важното е да се предаде полезен урок на младите за гората.

Днешната инициатива се организира от три институции в региона – Община Трън, Общинско предприятие “Трънска гора” и териториално поделение на “Държавно горско стопанство-Трън”. Ежегодно в Трънско се провеждат различни инициативи по повод “Седмицата на гората”.

Снимки: “Държавно горско стопанство-Трън”

Виж също...

Loading...