Случаи на заболяванията ентероколит и ротавирусен ентерит регистрираха здравните инспектори в градовете Брезник и Трън

През изминалата седмица в градовете Брезник и Трън здравни инспектори на Регионална здравна инспекция-Перник са констатирали два случая на заболяването ротавирусен ентерит и ентероколит. Това става ясно от седмичната оперативна информация за периода 2 – 8 април.

В област Перник от групата на чревните инфекции регистрираните случаи са 4 на ентероколит и 1 на ротавирусен ентерит. Един от случаите на заболяването ентероколит е регистриран в град Трън, а останалите 3 са в град Перник и пернишкото село Драгичево. По категория случаите са
класифицирани като вероятни. В сравнение с предходната седмица регистрираните случаи на ентероколит в област Перник са с два повече.

Регистрираният случай на заболяването ротавирусен ентерит е бил в град Брезник. По категория той е класифициран като потвърден. В предходната седмица в областта са били констатирани 2 случая на заболяването ротавирусен ентерит.

Справката за състоянието на питейната вода в област Перник за периода 26 март – 8 април показва, че в трънското село Бохова продължава да е въведено режимно водоснабдяване. Снабдяването с питейна вода на трънското село Забел продължава да се осъществява чрез доставяне на бутилирана вода.

Виж също...

Loading...