Артисти от самодейния читалищен театър на Брезник ще представят спектакъл в Ноевци, който ще е в помощ на храма в селото

Самодейният читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще изиграе постановката „Асен, убиецът на Иванко“ на сцената на читалището в село Ноевци, научи Zapadno.com.

Самодейният читалищен театър на Брезник ще гостува по покана на кмета на Ноевци Асен Асенов. Постановката, която ще се изиграе ще бъде благотворителна. Входът за спектакъла ще бъде свободен, но желаещите ще могат да подпомогнат инициатива за набиране на средства за храм “Свети Никола” в село Ноевци чрез дарителска кутия на входа на салона. Средствата ще се събират за закупуване на владишки трон и стасидии (специални църковни столове).

Артистите ще представят драматургията „Асен, убиецът на Иванко“, която е написана от писателката Неда Антонова от Плевенско. Участие в постановката ще вземат: Румен Александров, Антоан Стоилов, Чавдар Ботев, Кристиян Иванов, Пирина Пиринчева, Маргарита Петкова, Виктория Александрова и Слави Славчев. По пиесата работят: Божидар Пантев, Магделена Георгиева и Валентин Петков.

Постановката ще се изиграе на 15 април (неделя) от 10:00 часа в салона на народно читалище “Пробуда-1931” в брезнишкото село Ноевци. Община Брезник оказва специално съдействие за провеждането на спектакъла.

Виж също...

Loading...