Шефът на Пътното: Предстои изкърпване на дупките в отсечката Брезник-“Палилула”, свличането на пътя преди Трън е заради голямо количество вода

Предстои изкърпване на дупките по пътната отсечка Брезник-махала “Палилула” (село Велковци)-Батановци. Това заяви в предаването “Нещата от живота” по телевизия “Кракра” директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Румен Сачански.

Плановете на Областно пътно управление са до края на месец април да приключат ремонтните дейности по най-натоварените пътища в региона. “Ние през зимата се грижихме да нема такива сериозни дупки, нарушения на асфалтовата настилка по пътищата. Извършихме изкърпване със студена смес. Сега предстои през пролетта да започнеме вече да се изкърпват пътищата по технологията, като ще започнеме от пътищата първи клас – това е направлението София – Кюстендил. По автомагистралите нямаме такива дейности. Ще започнеме също и по най-натоварените пътища. Това са: Път 1003 – Драгичево-Рударци-Кладница, Пътят – Извор-Лобош-Земен – това е път IIІ-603, Път IIІ-811 – Брезник-“Палилула” до Батановци. Така че до края на април да може да сме поприключили с най-натоварените направления.”, каза в ефира на телевизия “Кракра” директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Румен Сачански. Той добави, че вече са извършени огледите на проблемните участъци.

Преди няколко години превантивни ремонтни дейности от Областно пътно управление са били извършени по пътищата в отсечките Бегуновци – Кошарево и Гигинци – “Палилула”. Пътят, който е между Трън и Стрезимировци е сред приоритетните, които са заложени в плановете за ремонтни дейности. Директорът на Областно пътно управление добави, че бъдещите ремонтни дейности са свързани с осигуряване на финансиране, което по негови думи “предстои да се реши”.

По отношение на проблемния участък на пътя преди началото на град Трън, където част от платното за движение беше компрометирано през месец март директорът на Областно пътно управление го определи като срутване. “Това срутване, аз държа да кажа, то и областният управител – госпожа Соколова каза, че това не е свлачище, а просто свличането на пътя се е получило от голямо количество вода. Пътят беше рехабилитиран през 2013 година. Ние досега там не сме имали такива проблеми. Веднага сигнализирахме колегите от ВиК, тъй като наблизо се намира каптаж, който е свързан с водопроводната система на града, на Трън. Оказа се, че колегите от ВиК не са открили някаква авария, там в района на каптажа, но всички знаем, че имаше големи валежи. Може да се е събрало повече вода и предстои ние да направим едни допълнителни проучвания откъде е дошло такова количество вода.”, каза инженер Румен Сачански. Той добави, че ако е възможно ще бъде извършено донасипване на участъка и ще бъде асфалтиран, за да се пусне в нормалния габарит на пътя. Какви мерки да се предприемат за ремонт на проблемния участък ще стане ясно след преценка от геолози, които ще правят проучвания на терена.

Виж също...

Loading...