Разложка фирма за добив на дървесина спука с камионите си водопровода на трънското село Докьовци

Трънското село Докьовци остана без вода през последните няколко дни заради спукан водопровод, научи Zapadno.com.

Водопроводът е бил спукан от камиони на разложка фирма за добив на дървесина. Фирмата добива дървесина от землище в съседната община Земен, но при транспортирането на материала преминава през Трънско.

Водопроводът на Докьовци се спукал от тежестта на камионите, които преминават през селото. През последните няколко дни чешмите в къщите на местните, които наброяват 7-8 човека пресъхнали. Докьовчани се спасили от безводието благодарение на чешма в центъра на селото. Водопроводната мрежа на населеното място не се поддържа от “ВиК”-Трън, но когато се налага служители на водопреносното дружество съдействат при проблемни ситуации. Това каза пред репортер на Zapadno.com началникът на “ВиК”-Трън Тодор Георгиев.

Днес разложката фирма е започнала ремонтни дейности на водопровода за своя сметка. Лично кметският наместник на селата Докьовци, Лева река, Горочевци, Видрар и Пенкьовци Васил Божилов е проследил възстановителните дейности на водопровода. Очаква се до края на деня водоподаването на селото да бъде възстановено.

Виж също...

Loading...