Организация научи ученици и деца от Брезник и Трън как да изхвърлят отпадъци разделно и им подари рози за засаждане и шапки

Представители на организацията „Еко Партнърс България“ изнесоха уроци пред ученици и деца от училищата и детските градини в градовете Брезник и Трън през изминалата седмица. Това съобщиха специално за Zapadno.com от организацията.

С игри и закачки учениците и децата са били обучени как да се грижат за околната среда, като изхвърлят разделно отпадъците от опаковки. “С децата от детските градини правим и игри за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Предоставяме рози за засаждане на всички учебни и детски заведения, които посетим. На всяко дете правим подарък – шапка.”, съобщи Анна Минева – експерт “Общински проекти” на “Еко Партнърс”.

Образователните уроци са били изнесени на 11-ти април пред ученици от средно училище “Гео Милев” и деца от детска градина “Ален мак” в град Трън. Два дни след това – на 13-ти април образователни уроци са изнесени и пред ученици от средно училище “Васил Левски” и деца от детска градина “Брезица” в град Брезник. Кампанията е достигнала и до ученици и деца в градовете Перник и Земен.

От организацията съобщиха още, че организират конкурс за снимка или видео, който е по повод Световния ден на околната среда – 5-и юни. Всеки, който обича околната среда и се грижи за нея може да покаже със снимка или видео как допринася за нейното опазване. Най-интересните, оригиналните и най-красивите фотографии и видеа ще бъдат наградени.

Авторите на 12 печеливши снимки и на 3 видеа ще получат парични награди по 100 лева, както и материални подаръци от “Еко Партнърс”. Снимките ще бъдат включени в календара на организацията за 2019 година, като така повече хора ще могат да видят творбите, които ще ги вдъхновяват всеки ден за еко-дела. Ще бъдат избрани и още 10 автора на снимки и видеа, които ще бъдат оценени за партньорството по достойнство, като им бъдат подарени утешителни свежи комплекти с името на “Еко Партнърс”. Подробности за условията за участие в конкурса и начините на изпращане на творбите може да видите на сайта на организацията, който може да откриете като натиснете тук.

Снимки: “Еко Партнърс”

Виж също...

Loading...