Мобилните оператори “Теленор” и “М-тел” ще монтират нови предаватели край село Велковци, с което ще подобрят обхвата си в района

Мобилните оператори “Теленор” и “М-тел” ще подобрят обхвата си в района край брезнишкото село Велковци с включване на нови предаватели, научи Zapadno.com.

Новите предаватели ще бъдат монтирани на приемо-предавателната станция за глас и/или данни на “БТК” ЕАД, която е разположена в местността “Страище” в землището на село Велковци. На сайта на Община Брезник е обявено инвестиционно предложение за предстоящите дейности свързани със станция.

За изграждането на базовите станции на “Теленор” и М-тел” се предвижда преустройство на приемо-предавателната станция. Дейностите по преустройството предвиждат монтаж на нови носачи за антени и оборудване към стоманено-решетъчната кула и шкафове за оборудване за външен монтаж на “Теленор България”ЕАД и на „Мобилтел“ ЕАД, монтирани върху нова стоманена конструкция – плинт на “БТК” ЕАД, става ясно още от инвестиционното предложение.

Виж също...

Loading...