Патрулки окупират пътищата в област Перник, за да следят за спазване на правилата за движение по време на специализирана акция

От 16 април до края на седмицата (22 април) на територията на България респективно и Пернишка област се провежда операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни членки на Европейски съюз, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

В региона контролът ще бъде масиран по всички пътища, в това число и третокласната и четвъртокласната мрежа. Утре от 6:00 часа до 6:00 часа на 19 април ще се проведе непрекъснат контрол по пътищата на областта. Ще бъдат включени всички средства за измерване на скоростта.

„Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно да се провеждат по две операции за контрол на скоростта.“, припомнят от сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция МВР-Перник. Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортни произшествия. „Това е и поводът отново да се обърнем към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти.“, заключават служителите на реда.

Виж също...

Loading...