Проект за трансгранично сътрудничество може да възроди старата спортна зала в Трън, за която се предвижда ремонт на покрива, саниране на фасади и подмяна на дограма

Община Трън кандидатства за ремонт на единствената спортна зала в града по проект за трансгранично сътрудничество. Предвижда се да бъде ремонтиран покривът, който сега тече, санирани фасадите и подменена дограмата, пише sportal.bg.

Заради лошото състояние на съоръжението волейболният отбор от града играе мачовете си в зала “Чорни” в Брезник и в пернишката зала “Кракра”, гостуващите тимове също биват посрещани извън Трън. Залата се използва предимно от любителски клубове, най-често за футбол на малки вратички. Част от часовете по физическо възпитание на единственото училище в общината “Гео Милев” също се провеждат в залата, когато е възможно.

Партньор на Община Трън в проектното предложение е основно училище “Вук Караджич” в сръбския град Сурдулица, в което учат 800 деца. Проектът, който е с наименование “Младите – спорт и приятелство в граничния регион Сурдулица и Трън”, предвижда подобряване на спортната инфраструктура в двете гранични общини. Общинският съвет в Трън ще обсъди проектното предложение на 19 април.

Виж също...

Loading...