Случаи на заболяванията туберкулоза и ротавирусен ентерит са регистрирани в Брезнишко и Трънско през изминалата седмица

Два случая на заболявания от групите на капковите и чревните инфекции са регистрирани от Регионална здравна инспекция-Перник в общините Брезник и Трън. Случаите са регистрирани в периода между 9 и 15 април, става ясно от седмичната оперативна информация на Инспекцията.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 2 случая на заболяването туберкулоза в област Перник. Единият заболял пациент е от брезнишкото село Красава, а другият е от град Перник. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. През предходната седмица няма регистрирани случаи на заболяването туберкулоза, уточняват от Регионална здравна инспекция-Перник.

На територията на област Перник през изминалата седмица е бил регистриран само един случай на заболяването ротавирусен ентерит. Заболяването е от групата на чревните инфекции. Случаят е регистриран в град Трън и е класифициран като потвърден. През предходната седмица също беше регистриран един случай на ротавирусен ентерит, но в съседната община Брезник.

В периода 9 – 15 април инспекторите на Регионална здравна инспекция-Перник са извършили 163 проверки в региона по отношение на дейности по държавния здравен контрол.

Виж също...

Loading...