270 яйца без маркировка и документи са унищожени след великденските проверки на инспектори от Агенцията по безопасност на храните

Българска агенция по безопасност на храните извърши над 3 хиляди проверки за Великден, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Във връзка с официалния празник Великден и планираните засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси на традиционно предлагани храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и други), както и на цехове за боя за яйца Българската агенция по безопасност на храните провери 3071 обекта. Издадени са 98 предписания и са съставени 22 акта за установяване на административни нарушения. Насочени за унищожаване са 256 килограма храни от животински произход, сред които месни разфасовки, месни продукти без етикет, пушена риба и замразени пилета с изтекъл срок на годност, а също и 6 килограма храни от неживотински произход (сухи пасти, орехи и нетрайни сладкарски изделия). Унищожени са и 270 яйца без маркировка и търговски документи.

Виж също...

Loading...