Избраха секретаря на Община Брезник Иван Борисов в ръководството на Асоциацията на секретарите на общини в България

На 19-ти април в град Пловдив се проведе Отчетно-изборно ХХVII Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Големият форум стартира точно в 14:00 часа в парк-хотел „Санкт Петербург“ с химна на България и химна на Европа, при дневен ред включващ приемането на нови членове, отчет за работата на Управителния съвет (УС) и Контролния съвет (КС) за 2017 година, финансов отчет за 2017 година, проект на бюджет за 2018 година, избор на членове на УС и КС, избор на председатели на УС и КС, съобщиха от Националната асоциация на секретарите на общини в Република България.

На ХХVII ОС присъстваха над 120 секретари на общини и райони – членове и кандидат-членове на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Заедно с гостите, броят на всички участници надхвърли 130. Заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инженер Александър Държиков приветства делегатите – членове на Националната асоциация на секретарите на общини от цялата страна от името на кмета на града – инженер Иван Тотев. „За мен е чест и удоволствие да приветствам с „Добре дошли“ в град Пловдив, членовете на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Една Асоциация на професионалисти, които имат цел, съвпадаща с тази на Кметовете на общини, а именно – да превърнем общините в по-добро място за живеене, администрациите да стават все по-компетентни, а гражданите и местния бизнес – все по-удовлетворени. Адмирирам стремежа на всички Вас да подобрите нормативната уредба в страната, да усъвършенствате капацитета на служителите и процеса на работа в администрациите, както и това, че полагате неуморни усилия и труд да създавате мрежа от експерти, даващи компетентни становища по актуалните въпроси на местното самоуправление. Приемете моите най-сърдечни благопожелания за успешна и ползотворна работа на днешния форум – 27-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини! Бъдете все така успешни и отговорни в работата си! Продължавайте да утвърждавате авторитета на длъжността Секретар на община, защото кметовете на общини разчитат на Вас “, се казваше в приветствието, в края на което бе отправена специална покана към всички секретари на общини в България да посетят Пловдив отново и през следващата 2019-та, когато градът ще бъде Европейска столица на културата.

„Приемане на нови членове” вече се утвърди като първа точка от дневния ред на общите събрания. В Пловдив бяха приети 17 нови членове. В делови порядък бяха обсъдени и приети отчетните документи за 2017 година, бюджета за 2018 година, както и бъдещи дейности на асоциацията. Съгласно Устава, бе произведен и избор на нови управителни органи на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Доверието на делегатите на ХХVII ОС спечелиха следните секретари на общини и райони:

Управителен съвет: София Янчева – Благоевград – председател, Божидар Кънчев – Бургас и Сезгин Бекир – Кърджали – заместник-председатели и членове: Ангелина Топчиева – Пловдив, Кремена Събева – Карнобат, Соня Георгиева – община Добричка, Иван Борисов – Брезник, Мариян Паскалев – Лясковец, Иванка Иванова – Казанлък, Румяна Дъчева – Севлиево и Севдалина Джамбазка – Мездра.

Контролен съвет: Галина Арсенова – Брусарци – председател и членове: Ивайло Велков – Кочериново, Гюлтен Еминова – Лозница, Антоанета Костадинова – Роман, Димитър Димитров – Угърчин.

Снимки: Националната асоциация на секретарите на общини в Република България, Община Брезник

Виж също...

Loading...