Министерство на земеделието, храните и горите: Няма да има удължаване на срока за Кампания 2018 по директни плащания

Не се предвижда удължаване на срока за подаване на заявления за подпомагане по директни плащания за кампания 2018, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

В предходните години удължаване на кампанията беше възможно след публикуван Регламент на ЕК за промяна на крайната дата за подаване на единното заявление за подпомагане. Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева напомни, че към момента няма подобна възможност и това означава, че заявления за подпомагане за 2018 година ще бъдат приемани до 15 май 2018 година без санкция за късно подаване и до 11 юни 2018 година със санкция от 1 % за всеки просрочен работен ден.

До момента кампанията по прием на заявления протича съобразно предвидените темпове като към 23 април 2018 година oбщо са подадени около 60000 заявления. 80 % от заявленията са с приключила обработка в Общинска служба земеделие. Към днешна дата 29000 кандидати са заявили обща площ по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) от 1,95 милиона хектара.

Виж също...

Loading...