Започна премахването на прах по улиците в село Ноевци, поетапно ще се почистят и другите населени места в Брезнишко

От тази сутрин със специализирана техника се почистват от пясъка след зимния сезон улиците в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните седмици, с покачване на температурите пясъка и вдигащата се прах от него по основните улици в населеното място се превърна в тема на разговорите на местните жители. Читател на Zapadno.com също сигнализира за непочистените след зимния сезон улици. Той отправи въпрос към Община Брезник кога ще започне почистването, тъй като най-голямото село в общината тъне в прах и пясък. “Няма нито един метач по програма и кога ще дишат децата чисто?”, попита читателят.

Днес от Брезник пристигна специализирана техника, с която улиците се почистват без да се вдига прах. Ще бъдат почистени централните и по-малки улици в Ноевци. Община Брезник съдейства за почистването на селото с изпратената техника и работна ръка. Вероятно в рамките на деня дейностите по премахване на пясъка ще приключат. Очаква се да бъдат разширени и стеснени участъци по улицата, която води към пътя за Брезник и Слаковци. Покрай платното за движение са се образували наноси от земя и растителност. Със специализираната техника улицата ще бъде разширена, така че да не се възпрепятства движението на автомобили.

Поетапно ще бъдат почистени от пясък след зимния сезон и улиците в другите населени места на територията на община Брезник. Приоритетно ще се почистват по-големите села и тези, в които се е натрупала повече прах по улиците. Това увери пред репортер на Zapadno.com зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Преди великденските празници основните улици в град Брезник бяха почистени и измити след зимния сезон. През вчерашния ден специализирана техника почисти платното за движение в брезнишкия квартал “Варош”.

Виж също...

Loading...