Малките първокласници на брезнишкото училище с нескрита гордост заявиха, че вече могат да четат и пишат на “Празник на буквите”

На “Празник на буквите” в брезнишкото средно училище “Васил Левски” първолаците от класа на Ирена Асенова са показали изученото до момента и с гордост са заявили, че вече могат да четат. Това съобщи за Zapadno.com класният ръководител на първокласниците Ирена Асенова.

Емоционалният празник се е състоял миналата седмица в брезнишката гимназия. Децата са били почерпени с вкусна торта след като са показали уменията си на добри ученици. “Вълнуващ бе 18.04.2018 за нашите първокласници. Те празнуваха един от най важните си празници “Празника на буквите”. Този празник не може да бъде открит в календара, но идва всяка пролет с птиците и първите пролетни цветя. Това вълнуващо тържество се помни цял живот, защото децата осъзнават, че са направили най-трудната стъпка в живота си – станали са грамотни. Подготовката за него започва още от първия учебен ден, когато с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква едно вълнуващо пътешествие в страната на българската азбука. За да дойде денят, в който с нескрита гордост всяко първолаче да заяви “Аз вече мога да чета и пиша”.“, сподели класният ръководител Ирена Асенова.

“Празникът на буквите” в брезнишкото училище е продължил с раздаването на грамоти и сладка почерпка на децата за заслужения труд. “Пожелахме им да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието и да помнят, че буквите носят светлина.”, каза още учителят Ирена Асенова.

Снимки: Ирена Асенова

Виж също...

Loading...