Самодейци от читалищата на Брезник, Слаковци и Долна Секирна ще се изявят на Девети национален фолклорен фестивал “Шопски наниз”

Самодейни състави към народните читалища на град Брезник и брезнишките села Слаковци и Долна Секирна ще вземат участие в Девети национален фолклорен фестивал “Шопски наниз” в град Костинброд. Талантите от Брезнишко ще станат част от голямото събитие в събота (28 април), предаде репортер на Zapadno.com.

Самодейците от народно читалище “Искра-1932” от Слаковци първи от Брезнишко ще се изявят на сцената на фестивала. Тяхното участие е заложено да започне в 10:45 часа в събота. След тях на сцената ще се представят самодейци от народно читалище “Иво Войвода-1928” от Долна Секирна. В 11:45 часа по програма ще започне участието на самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” от Брезник. Възможни са размествания на часовете за участие в самия ден, уточниха от Община Костинброд.

На миналогодишното издание на “Шопски наниз” трето място за словесен фолклор завоюва Василка Кирилова от певческата група към народно читалище „Иво Войвода-1928“ от Долна Секирна.

Тазгодишното издание на националния фолклорен фестивал “Шопски наниз” ще събере над 2 000 участници от страната. Конкурсната програма на съставите ще бъде в местното народно читалище “Иван Вазов-1947” на 28 и 29 април. В последния ден от фестивала – 29 април от 19:30 часа ще бъде награждаването на отличените участници и закриване на събитието.

Виж също...

Loading...