Трънски младежи показаха как благодарение на европейски програми визиите на обекти в Трънско са се променили

На 27 април се проведе кръгла маса с младежите от средно училище „Гео Милев“ в град Трън, които са целева група на проект на общинската администрация. Те представиха свои идеи за бъдещото развитие на общината под формата на презентации, съобщиха от Община Трън.

Техните идеи ще бъдат отразени в брошура. Бе открита и фотоизложба, на която се представи развитието на град Трън преди и след членството на България в ЕС. На фото табла бяха показани визиите на обектите преди и след реконструкциите им. Средствата, чрез които са направени тези промени са от европейски програми.

Очаквани резултати от проекта са: обучени 50 младежи от община Трън и ангажирането им с идеи за развитие на общината; информирани жители и гости на град Трън за дейността на проекта и развитието на града след приемането на България в ЕС чрез откриване на фотоизложбата.

Община Трън изпълнява проект „Младите хора с идеи за развитието на общината в духа на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г“. Финансиран от Национално сдружение на Общините в Република България в размер 3000 лева на основание ПМС№15/01.02.2018г. на Министерски съвет по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 /БПСЕС/. Срока за изпълнение на проекта е до 30 юни 2018 година.

Основната цел е повишаване на информираността на младите хора в община Трън за ЕС, БПСЕС и специфичните цели привличане интереса на младежите чрез ангажирането им с идеи за бъдещото развитие на общината.

Снимки: Община Трън

Виж също...

Loading...