Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп пристига в Брезник за храмовия празник на “Свети Георги Победоносец”

Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, който от края на месец март е викарий на Софийска епархия ще пристигне в град Брезник за празника на храм “Свети Георги Победоносец”. Това съобщи за читателите на Zapadno.com отец Михаил Станкович.

Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп ще пристигне на 5 май в храма. Тогава той ще оглави богослужение по повод предстоящия храмов празник, което ще започне от 8:30 часа. На литургията епископ Поликарп ще подари иконки на присъстващите миряни. След богослужението ще се раздаде курбан за здраве само на вярващите, които са присъствали на литургията и покажат своите подарени иконки. Целта е хората да не идват в храма само за курбана, а и заради вярата, уточни отец Михаил Станкович.

На 6 май също ще се проведе сутрешно богослужение, което ще започне от 8:30 часа. След литургията ще бъде раздаден курбан за храмовия празник на храм “Свети Георги Победоносец”. Курбаните в двата дни ще бъдат дадени от Църковното настоятелство при храма.

Виж също...

Loading...