За първи път детският танцов състав “Граовчета” от Брезник ще участва на Международния конкурс “Южни слънца” в Петрич

Детски танцов състав „Граовчета“ към средно училище „Васил Левски“ в град Брезник за първи път ще се изяви на сцената на Международния детски конкурс „Южни слънца” в Петрич. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com ръководителят на детския танцов състав “Граовчета” Яна Кираджиева.

На 3 и 4 май в град Петрич ще се проведе 19-ия Международен конкурс “Южни слънца”. Началото на събитието ще се постави на 3 май, от 18:30 часа на сцената на градския площад, когато ще бъде официалното откриване на конкурса под патронажа на кмета на Петрич Димитър Бръчков. На следващия ден пак там ще се проведе състезателната част в отделните направления на Международния конкурс „Южни слънца”.

Талантливите деца от брезнишката гимназия ще участват в културното събитие на 4 май и ще представят два танца. Програмата в отделните направления на “Южни слънца” ще започне от 9:00 часа. Поканата за участие към “Граовчета” е отправена от Център за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс, град Петрич. “Чакаме с нетърпение пътуването. Децата са много щастливи, че ще участват чак в Петрич.”, добави ръководителят на детския танцов състав Яна Кираджиева.

Успех на талантливите деца от Брезник на сцената на “Южни слънца”!

Снимка: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...