Общинската структура на ГЕРБ-Брезник се отчете с постигнати значителни успехи на редовното отчетно-изборно събрание

В началото на седмицата общинската организация на политическа партия ГЕРБ в Брезник проведе редовно отчетно-изборно събрание. Специални гости на събитието бяха областният координатор доктор Вяра Церовска, членът на ИК на партията Красимир Велчев и народният представител доктор Александър Александров. Общинският ръководител Виолета Младенова отчете дейността на партийната организация от 2015 година насам. Отчетът включваше проведени мероприятия и резултати от изборите през този период, съобщиха от ГЕРБ-Перник на официалната си Фейсбук страница. 

На събранието са били направени номинации за общински ръководител, общински организационен секретар и за членове на общинското ръководство. С най-много номинации за организационен секретар е Богиня Рабакова, а за ръководител на общинската структура – Виолета Младенова. Номинирани са и 7 членове на общинското ръководство на партията. Предстои новото общинско ръководство да бъде утвърдено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това допълни пред репортер на Zapadno.com общинският ръководител на ГЕРБ-Брезник Виолета Младенова.

За периода от началото на 2015 година до момента общинската структура на политическа партия ГЕРБ в Брезник е постигнала значителни успехи, защото е влязла в управлението на малките населени места. Изборните резултати в периода показват, че политическа партия ГЕРБ се е позиционирала в община Брезник в почти всички села с жители над 100 броя, които са имали възможността да гласуват за избор на кмет. Издигнатите кандидатури са спечелили убедително. Общо от седем кметове на кметства, шест са от ГЕРБ. Трима са общинските съветници от ГЕРБ, като председателя на Общински съвет също е тази партия. След проведените местни избори през 2015 година за заместник-кмет на Община Брезник е била назначена Мария Добревска, която е член от основаването на партията в град Брезник. Така може да се отчете, че Брезник е корпус от управленци на ГЕРБ и всеки един персонално е посланик на партията. Това става ясно още от отчета на изборните резултати, който беше представен на отчетно-изборното събрание на общинската структура на ГЕРБ, което се проведе в началото на тази седмица.

Анализът на дейностите и инициативите на общинската структура за периода 2015 – 2018 година показва, че през 2015 година са се провели предизборни срещи с жителите на почти всички населени места на територията на общината, както и общоградско събрание, за представяне кандидат- кметовете и листата за общински съветници. През 2017 година се е провело събрание за номинации на кандидати за народни представители. На 9 ноември 2017 година се е проведело общо събрание на политическа партия ГЕРБ за избор на делегат. По право, като ръководител на структурата – Виолета Младенова. Предложена за участник делегат е била и Йорданка Ушашка. Тя е била единодушно избрана от присъстващите на събранието членове. По покана на общинската структура на ГЕРБ-Брезник на важни общограски събития, като Видовден и Сурва е уважавал събитията Цветан Цветанов.

Членовете на партията активно подпомагат дейността в общината. За съответния период на местно ниво са били проведени инициативи, сред които: благотворителна инициатива по случай първия учебен ден с подаръци – учебни помагала и играчки; благотворителна инициатива – продажба на ръчно изработени картички с пожелания и поздравления за учениците и техните родители по случай 15 септември – със събраните средства са били закупени учебни приспособления за деца от социално слаби семейства; по случай 24 май на абитуриентите от средно училище „Васил Левски” са били подарени цветя за успешно завършената година; по случай 1 март са бяха изработени и подарени мартеници на жителите на град Брезник; Младежката структура на политическа партия ГЕРБ-Брезник е взела участие във футболно дерби в град Радомир, по повод предизборната кампания за народни представители; по повод предизборната кампания за народни представители са били подарени сандъчета с цветя на гражданите на града; членове на политическа партия ГЕРБ са взели участие в инициативата „Да изчистим България заедно”; в град Брезник местната структура е била домакин на организиран от жени ГЕРБ-Перник форум на тема „Рака на шийката на матката”; местната структура на ГЕРБ е подпомогнала народно читалище „Просвещение-1870” с дарение конвекторна печка; структурата е направила дарение на книги за библиотеките на читалищата в селата.

На областно ниво през изминалите години структурата на политическа партия ГЕРБ-Брезник е взела участие в следните мероприятия и инициативи организирани от областното ръководство: участие в дискусионен форум в град Перник на тема „100 жени в управлението”; участие на членове на партията и самодейци от град Брезник в отбелязването на рождените дни на политическа партия ГЕРБ – по повод 10-годишнината на ГЕРБ местната структура е взела участие в кулинарна изложба, в която е представила ястия характерни за региона „От ръцете на граовката”; посетено е било Народното събрание по покана на Ирена Соколова; представители на ГЕРБ-Брезник са били поканени и са посетили регионален форум на тема „Дигитализация и кибер сигурност” организиран от женската организация на политическа партия ГЕРБ, проведена в Перник, с участието на Жени ГЕРБ от Плевен и Кюстендил; участие на Виолета Младенова в националната политическа академия на жени ГЕРБ – град Вършец; ГЕРБ-Брезник има своя Фейсбук страница.

На национално ниво винаги е имало присъствие на брезнишката структурата на партията във всички предизборни кампании и форуми. По програмата на правителството са санирани пет многофамилни жилищни сгради. Също така са изградени и две детски площадки. Предстои саниране на 15 еднофамилни блокчета, става ясно още от отчета за дейността на общинската структура на ГЕРБ-Брезник, подготвен от общинския ръководител Виолета Младенова.

Снимки: ГЕРБ-Перник

Виж също...

Loading...