Бивши ученици на брезнишкото училище “Васил Левски” направиха дарение за новите кабинети на гимназията

Двама бивши ученици на средно училище “Васил Левски” в град Брезник се включиха в благотворителната кауза за набиране на средства за подпомагане на учебната база в гимназията. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com председателят на училищно настоятелство „Васил Левски“ Бистра Кръстева.

На 1 май бившите възпитаници Боби Боянов и съпругата му Жана Боянова, които са завършили гимназията преди години са дарили 200 лева. Средствата ще бъдат допълнени за ремонтните дейности на два кабинета в училището, с които ще се подобри учебният процес. Боби Боянов работи в Германия, но с помощта на интернет разбрал за благотворителния пролетно-великденски базар и коледния такъв на гимназията, които се проведоха в края на месец март тази година и през месец декември 2017 година. “Публикувахме снимки от Западно ком, аз също ги споделих във Фейсбук. Той се свърза с мен, беше ми написал съобщение, че иска да дари 200 лева за училището, тъй като е учил в него.”, сподели председателят на училищно настоятелство „Васил Левски“ Бистра Кръстева. Тя добави, че за първи път бивши ученици подпомагат благотворителната кауза за гимназията.

За дарените средства училищното настоятелство е издало свидетелство за дарение с договор. В края на месец март тази година училищното настоятелство организира благотворителен пролетно-великденски базар с изложени предмети, които бяха изработени от учениците на училището. Събраните средства от базара ще бъдат за дейности, инициативи или състезания свързани с учениците.

През месец декември 2017 година училищното настоятелство организира друг благотворителен базар, който беше под надслов „Коледни ангели“. Благотворителният базар събра близо 2000 лева, с които училищното настоятелство реши да бъдат за ремонтни дейности на два кабинета в гимназията, с които ще се подобри учебният процес. В снимки по-долу може да видите как са изглеждали кабинетите преди началото на ремонта, когато всъщност помещението е било една стая трансформирана в две самостоятелни.

Разгледайте снимки отпреди и по време на ремонта:

[maxgallery id=”22530″]

Снимки: Бистра Кръстева

Виж също...

Loading...