Министър отговори на депутат: Няма регистрирани свлачища по пътя Перник – Брезник, в отделни участъци има малки деформации

Не са регистрирани свлачища в отсечката по второкласен път Перник – Брезник. Това отговори по-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на въпрос на народния представител от парламентарната група на “БСП за България” инженер Любомир Бонев. Депутатът засегна темата за укрепване на свлачищата и срутищата по второкласен път 63 на територията на област Перник. Запитването му към ресорния министър беше отправено в края на месец април тази година, научи Zapadno.com.

Въпросът си народния представител инженер Любомир Бонев отправи чрез председателя на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева. Депутатът попита министър Николай Нанков дали се предвижда и кога укрепване на свлачищата по второкласен път 63 в района на пернишкото село Мещица и край град Брезник. В запитването е посочено, че трасето има важно значение, тъй като осигурява и основния достъп от цялата страна към Граничен контролно-пропускателен пункт Стрезимировци на българо-сръбската граница, както и че отсечката свързва общините Брезник, Трън и населените места към тях с областния център – град Перник. Инженер Любомир Бонев е посочил още, че от регистрираните свлачища на територията на област Перник и засягащи пътища от Републиканската пътна мрежа, свлачищата намиращи се в районите на Мещица и Брезник създават сериозна опасност за движещите се автомобили.

От отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков стана ясно, че по второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник няма регистрирани свлачищни процеси. Министърът добави, че пътят между двете общини се намира в добро експлоатационно състояние и рехабилитиран в периода 2009 – 2011 година. Въпреки това той допълни, че в отсечката има проблемни участъци, които се ремонтират. “В отделни малки участъци се наблюдават деформации, които се ремонтират по програма “Текущ ремонт и поддържане” на Агенция “Пътна инфраструктура”.”, каза още министър Николай Нанков. Той подчерта и значението на отсечката, която свързва България със Сърбия, както и общините Брезник, Трън и Перник. Отговорът на министъра към запитването на депутата беше устен.

Виж също...

Loading...