Хранителните помощи от БЧК са достигнали до 456 човека в община Трън от общо 468 правоимащи лица

Хранителни продукти за втори транш от Българския червен кръст за община Трън са почти изцяло раздадени, предаде телевизия “Кракра”.

456 човека в Трънско са получили пакетите си от общо 468 правоимащи. Хората, които не са взели продуктите си са починали лица или такива, които са отишли да работят извън България. По този повод директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева изказа благодарност на кмет на Трън Цветислава Цветкова. Благодарност е отправена и към кмета на Земен, където също почти изцяло са раздадени хранителни продукти.

Временният пункт на БЧК в град Трън започна раздаването на част от хранителни продукти от 20 март. Раздаването на другата част от помощите започна в началото на април и продължи до края на месеца. До отдалечените населени места в Трънско помощите бяха доставени чрез транспорт осигурен от общинската администрация.

Правоимащите, включени в списъците на Агенция за социално подпомагане получиха по 16,320 килограма от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 килограма; рибни консерви – 1,120 килограма; грах – 3,200 килограма; лютеница – 2 килограма; доматено пюре – 0,800 килограма; бисквити – 1,200 килограма и мед – 1 килограм.

Виж също...

Loading...