Знамето на 5-ти конен полк гостува в Общински исторически музей-Брезник и може да бъде разгледано до 11 май

Ценен експонат с историческо значение е изложен от днес в Общински исторически музей-Брезник. Посетителите могат да разгледат бойното знаме на 5-ти конен полк. Експонатът е част от изложбата „5-ти конен полк и брезничани в Първата световна война“, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано през днешния ден знамето, което е от фонда на Националния военноисторически музей взе участие в тържествените събития по повод откриването на възстановената Арка на 5-ти конен полк в Брезник. Знамето ще може да бъде видяно в зала „Военен клуб“ на новата сграда на Общински исторически музей-Брезник (бивш ДНА), но само до 11 май (петък), когато експонатът отново ще бъде прибран в Националния военноисторически музей.

Чрез военни и лични вещи, архивни снимки, документи и медали изложбата „5-ти конен полк и брезничани в Първата световна война“ представя участието и живота на войниците от Брезнишко в бойните действия. В експозицията са подредени експонати от фонда на Общински исторически музей-Брезник и Регионален исторически музей-Перник. Прочетете и разгледайте снимки по темата, ако сте пропуснали: Изложба в музея на Брезник показва животът на войниците в Първата световна война – СНИМКИ

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...