Сурвакарите от Ноевци и Габровдол превзеха сцената на Зала 1 на НДК, където Деси Добрева заяви, че ще посети Брезнишко

Сурвакарските групи на брезнишкото село Ноевци и тази на земенското село Габровдол взеха участие с певицата Деси Добрева в авторския спектакъл “Лудо Младо”, който се проведе на 8 май в Зала 1 на НДК. Това съобщиха за читателите на Zapadno.com от сурвакарската група на село Ноевци.

Публиката видя Деси Добрева такава каквато досега не бе виждана заедно с най-добрите – трупата на Нешка Робева, брас-бенда на Мишо Йосифов, Стоян Янкулов-Стунджи, Косьо Цеков от ФСБ, Нено Илиев, водещи фолклорни виртуози, народен хор и духов оркестър в една уникална смесица на стилове, събрана в неповторим музикално-танцов спектакъл.

Колорит внесоха сурвакарските групи на селата Ноевци и Габровдол, като дори и Нешка Робева бе изненадана приятно от тяхното присъствие. За осъществяването на проекта се работи повече от година. Осъществени са над 400 часа звукозапис в колаборация с най-актуални автори и аранжори, а мултимедийното шоу не отстъпва на най-големите международни продукции. След края на шоуто певицата Деси Добрева заяви, че ще посети село Ноевци на 14 януари 2019 година за срещата на сурвакарските групи на Ноевци и Габровдол.

Снимки: Сурвакарска група на село Ноевци

Виж също...

Loading...