Артисти от брезнишкия самодеен театър се качват на сцената на местното читалище, за да изиграят пиесата “Асен, убиецът на Иванко”

Пиесата “Асен, убиецът на Иванко” от Неда Антонова ще бъде изиграна от самодейния читалищен театър на Брезник през следващата седмица, научи Zapadno.com.

Пиесата ще бъде представена пред брезнишката публика на 16 май от 19:00 часа в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Зрителите ще бъдат въведени в една нестандартна, но предизвикателна сама по себе си пиеса. “Там, където са празни театрите, пълни са лудниците.” е фраза от драматургията на писателката Неда Антонова от Плевенско.

През последните 2 месеца пиесата “Асен, убиецът на Иванко” беше изиграна от брезнишките артисти на сцената на Балканския театрален фестивал столичното народно читалище „Свети свети Кирил и Методий“ и благотворително в читалището на село Ноевци, където местните набират средства за обзавеждане на храм „Свети Никола“.

На 16 май на сцената в брезнишкото читалище ще се качат: Румен Александров, Антоан Стоилов, Чавдар Ботев, Кристиян Иванов, Пирина Пиринева, Маргарита Петкова, Виктория Александрова и Слави Славчев. По пиесата работят още: Божидар Пантев, Магделена Георгиева и Валентин Петков.

Това ще е първата годишна пиеса на брезнишка сцена представена от местния самодеен читалищен театър. Очаква се артистите да представят и втора постановка за тази година.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...