Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свързва Трънско с гипсаджия и паднал таван на наследственото му жилище

Славата на трънските майстори е стигнала и до министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В началото на среща с кметове на общини и кметства от област Перник, министър Валентин Радев сподели своите впечатления, с които свързва Трънско, предаде репортер на Zapadno.com.

На събитието присъстваше и кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и кметът на трънското село Филиповци Самуил Стоилов. Преди началото на същинската част от срещата, която е на тема свързана със сигурността на гражданите и проблемите в тази насока в населените места, министърът на вътрешни работи изказа впечатления от многото населени места в община Трън. Населените места в Трънско са общо 52, заедно с общинския център Трън. “Само Трън има 51 села. Направо не мога да повярвам. Как сте ги разбили толкова много селца, но браво!”, каза Валентин Радев.

Министърът на вътрешните работи разказа история свързана с трънски майстор. “Имах едно жилище по наследство от дядо ми – един апартамент в “Люлин”. Отивам в “Люлин” и падна от тавана едно парче. И отивам аз там и идва един трънчанин: Къде е тоя дето пита за мене? Викам: Аз съм, ето тука едно…”, спомни си Валентин Радев. В този момент трънският майстор му отвърнал, че таванът, откъдето паднало парчето не бил правен от него. “Не е вярно, това не съм го правил аз! При мене нищо не пада, което правя аз. Брат ми е първият носител „Герой на социалистическия труд“ – гипсаджия. В България нямало друг. Не стигна време, ама и мене щяха да ме направят…”, оправдал се трънският майстор пред Валентин Радев. “Така го запомних тоя Трън – с голям майстор-гипсаджия.”, сподели още министърът на вътрешните работи.

Очаквайте по-късно през деня още подробности от срещата.

Виж също...

Loading...