Жителите на малките, отдалечени и слабонаселени места в Пернишко ще могат да се жалват на областния управител и шефа на полицията чрез приемни

Съвместни приемни на областния управител и директора на Областна дирекция МВР-Перник по общините от област Перник. Това предвиждат Ирена Соколова и комисар Димитър Попов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

В продължение на ползотворната работа на двете институции, двамата ще посетят общинските центрове, където ще изслушат граждани. Предвиждат се и срещи с жителите в малките и отдалечени, слабонаселени места. Това са само част от инициативите, които са с насоченост към по-добра комуникация между населението на област Перник и отговорните органи на изпълнителната власт.

Основна цел е получаването на възможно най-много и коректна информация, директно от всички точки на областта. „Гражданското общество е коректив на изпълнителната власт. Чрез провеждането на тези дискусии ще увеличим каналите на комуникация, чрез които получаваме различни сигнали от хората. Така можем своевременно и по-ефективно да потърсим начин за разрешаването на поставените от тях казуси” , заяви Ирена Соколова.

Комисар Попов също изрази задоволството си от добрата съвместна работа с областния управител. Той изказа своите благодарности към нея за поемането на инициативата и я поздрави за активната и дейност в полза и интерес на гражданите.

Виж също...

Loading...