С богата програма и официални гости от две общини читалището на село Велковци ще отбележи 90-годишнината от учредяването си

90-годишнината на народно читалище “Граовска пробуда-1928” в брезнишкото село Велковци ще бъде отбелязана на 19 май (събота). Това съобщи пред репортер на Zapadno.com секретарят на читалището Василка Василева.

В честването ще се включат самодейци от три читалища в област Перник. Програмата ще бъде представена от самодейци на народно читалище “Просвещение-1870”-Брезник, народно читалище “Просвета”-Батановци и народно читалище “Граовска пробуда-1928”-Велковци с изпълнения на певицата Ралица Кирилова, която е и част от вокална група “Авигея”-София, както и велковската сурвакарска група.

Поканени на събитието са управници и представители на Общините Брезник и Перник, председателят и общинските съветници на Общински съвет-Брезник, областният управител на Перник Ирена Соколова и зам. областният управител на Перник Иво Иванов, велковчанинът Димитър Дойчинов – управител на Общинско предприятие “Пазари” – Перник и други официални гости.

Отбелязването на 90-годишнината ще се състои на 19 май (събота) от 11:00 часа пред народно читалище “Граовска пробуда” във велковската махала “Палилула”.

По повод годишнината Zapadno.com публикува материал, свързан с историята на читалището във Велковци. Прочетете, ако сте пропуснали публикацията: Името на читалището в село Велковци, което е сменяно 3 пъти произлиза от историко-географска и етнографска област Грахово

Виж също...

Loading...