Фотоконкурс за традиционното международно изкачване на връх Руй ще покаже най-добрите планинарски снимки в изложба

Нов елемент ще бъде вкаран към традиционното международно изкачване на връх Руй, който е на границата между България и Сърбия. За тазгодишното девето издание на изкачването от сръбска страна организират фотоконкурс под надслов „Традиция за бъдеще“, научи Zapadno.com.

Организаторите на фотоконкурса ще подредят най-добрите фотографии на изложба в сръбското село Ракита и ще наградят авторите им. Ето какво съобщават от Туристическа организация на Община Бабушница: “Уважаеми планинари, постоянни и бъдещи участници в Традиционното 9 международно изкачване на връх Руй на 23.06.2018 г. под надслов „Традиция за бъдеще“, Уведомяваме Ви, че по инициатива на организаторите от ТО на община Бабушница в тазгодишната програма е включен фотоконкурс на тема „Планината през обектив“. Каним всички автори и авторки, планинари и планинарки, да участват във фото-конкурса на Туристическата организация на община Бабушница и Планинарски клуб „Руй 1706“. Участието е максимално опростено: Всички заинтересовани могат да изпратят своите фотографии във формат А4 /210mm x 297mm/ и А5/210mm x 297mm/ на адреса на Туристическа организация на Община Бабушница: Улица Ратко Павлович №1, 18330 Бабушница, Република Сърбия. Срок за изпращане на фотографиите 10.06.2018 г. На фотографиите трябва да се постави име и фамилия на автора, адрес, телефон за контакти. Професионално жури ще избере най-добрите фотографии, които ще бъдат наградени. Всички фотографии, които пристигнат в посочения срок , ще бъдат изложени в с.Ракита в рамките на културно-развлекателната програма. Броят на фотографии, с които може да участвувате е неограничен.”, съобщават от Туристическа организация на Община Бабушница, цитирани от Евгения Такова.

Международното изкачване на първенеца ще се състои на 23 юни. Ежегодно събитието се организира между сръбската Община Бабушница и българската Община Трън.

Виж също...

Loading...