В памет на алпиниста Боян Петров ще бъде изкачен връх Драговски камик в Трънско

Изкачване на връх и посещение на Ябланишкото ждрело в памет на българския алпинист Боян Петров организират от Фейсбук групата “Аз съм ТРЪНЧАНЧЕ”, научи Zapadno.com.

От групата разпространиха съобщение в социалната мрежа Фейсбук. В съобщението е оповестено, че се организира посещение на Ябланишкото ждрело и изкачване на връх Драговски камик в памет на Боян Петров на 19 май (събота). Началният час на инициативите е 9:00 часа, а сборният пункт пред цеха за минерална вода в трънското село Банкя.

Ден след посещението на Ждрелото и изкачването на върха в Трънско, приятели на Боян Петров организират поход в него памет. Походът ще се проведе на 20 май (неделя). Сборната точка ще е в столичния квартал “Княжево”. Приятелите на българския алпинист се събират в 9 часа. Походът ще бъде до местността “Копитото” на Витоша, съобщава БНТ.

Алпинистът Боян Петров не се завърна от покоряването на връх Шиша Пангма в Хималаите. Спасителната операция по издирването на изчезналия в български алпинист продължи почти 2 седмици и беше прекратена вчера.

Снимка: Фейсбук

Виж също...

Loading...