Какво се случи с изкачването на Драговски камик в Трънско в памет на алпиниста Боян Петров?

Рано тази сутрин Zapadno.com получи съобщение на Фейсбук страницата си, което гласеше: “Моля махнете публикацията за изкачването на връх Драговски камик-то се отлага. А Вие друг път проверявайте от източник информацията си.”. Подател на съобщението беше Ели Димитрова. Запитана от репортер на Zapadno.com дали тя е от организаторите на събитието и каква е причината изкачването да се отложи – отговори не последваха.

Какво се случи с изкачването в памет на Боян Петров? Ситуацията покрай тази инициатива рязко се промени. От съобщение за посещение на Ябланишкото ждрело и изкачване на връх Драговски камик събитията се стекоха до маршрут за гости от Сурдулица. Това стана ясно от съобщение на организаторите в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com. Администраторът на групата “Аз съм ТРЪНЧАНЧЕ” Стоян Стоянов, който по-рано беше съобщил, че онлайн групата е организатор на инициативата в памет на алпиниста, тази сутрин е написал:

“Уважаеми приятели, поради независещи от нас причини се налага да променим малко маршрута за събота.
1. Остава си Ябланишкото ждрело.
2. Св. Петка – параклиса – заради гостите от Сурдулица
3. Изкачване на “Шили камик” над Зелениград.”

Какво се случи с мероприятието в памет на алпиниста Боян Петров и защо така се промени ситуацията? Обществеността в Трънско и Zapadno.com очакват отговорите на тези въпроси – от госпожа Ели Димитрова, която се свърза с нас, за да ни посъветва да „махнем“ публикацията, или от господин Стоян Стоянов – нейн партньор в живота и администратор на групата-организатор на туристическата проява.

Виж също...

Loading...