“Граовчета” се завърнаха в Брезник със златен медал и грамота за отлично представяне от Международния фолклорен фестивал „Нишавски хоровод” – СНИМКИ

Поредна гордост на Брезник и средно училище “Васил Левски” донесоха детски танцов състав “Граовчета” към гимназията с ръководител Яна Кираджиева, съобщиха за читателите на Zapadno.com.

Танцьорите от детски танцов състав “Граовчета” са се завърнали със златен медал и грамота за отлично изпълнение на 18-ти Международен фолклорен фестивал „Нишавски хоровод 2018“. Престижното събитие се проведе в град Драгоман на 19 и 20 май. На сцената на „Нишавски хоровод 2018″ се изявиха над 40 фолклорни формации, певчески групи и индивидуални изпълнители от различни етнографски области на България, както и културно-художествени дружества от Димитровград, Бела Паланка и Ниш от Република Сърбия и не на последно място талантите от Брезник.

Изминалата седмица е била забързана за малките танцьори и пазители на фолклора от Брезник, но въпреки това те са се представили добре. “Огромно благодаря на децата и за техния положен труд. Неуморните репетиции и забързаност през последната седмица ни донесоха този успех за тази учебна година. Публиката ни се радваше много, защото на днешния ден беше малката група участници за възрастова група до 10-годишни.”, сподели ръководителят на детския танцов състав Яна Кираджиева.

В началото на месец май детски танцов състав “Граовчета” за първи път взеха участие в Международния конкурс „Южни слънца“ в Петрич, където се представи отлично. Седмица след това “Граовчета” се изявиха на сцената на X-ти Национален детски фолклорен конкурс „Дай, бабо,огънче“, който се проведе в пернишкото село Мещица.

Разгледайте снимки от представянето на “Граовчета” на “Нишавски хоровод”:

[maxgallery id=”23707″]

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...