Членове и симпатизанти на БСП-Брезник ще поднесат цветя и венци на паметника на загиналите в борбата против фашизма при Кощенски мост

Общинската структура на БСП-Брезник ще сложи началото на традиция с поднасяне на цветя и венци на паметника на загиналите в борбата против фашизма, който се намира при Кощенски мост (до отбивките за селата Конска, Гърло, Муртинци и Билинци). Това съобщи пред репортер на Zapadno.com председателят на БСП-Брезник Венета Петрова.

Идеята за това е на съмишленици на социалистическата партия. От години паметникът е занемарен, а около него се е образувала растителност. Членове и симпатизанти на БСП-Брезник ще почистят района около паметника и ще го боядисат. “Членове на БСП казаха, че са имали голямо желание в годините преди това там да се поднасят цветя и да се организира мероприятие. Идеята е да не се прави това само в Красава, където ежегодно правим емблематичен събор за загиналите в борбата против фашизма. На Кощенски мост, където е паметника са висяли телата на три убити партизани. Те са били убити на различни места, но са откарани там, за да висят телата им с главите надолу за назидание на местното население. Точно на това място е изграден този паметник. Членове и симпатизанти ще помогнат да окосим тревата и да боядисаме паметника. Сега събитието там ще бъде за първи път и се надяваме да продължи в годините напред.”, каза Венета Петрова.

Цветя и венци ще бъдат поднесени на паметника на 2 юни от 10:30 часа. Всички членове, симпатизанти и граждани са поканени на събитието. Датата е избрана, тъй като на 2 юни се отбелязва Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, уточни още председателят на БСП-Брезник.

Виж също...

Loading...