Училището в Ноевци пренесе жители и гости на селото в света на добрината чрез 80-минутен спектакъл – ВИДЕО + СНИМКИ

Основно училище „Христо Смирненски“ в брезнишкото село Ноевци приключи учебната година с тържествен спектакъл в големия салон на местното народно читалище „Пробуда-1931“. Годишният спектакъл беше представен от учениците на училището и децата от филиала на детска градина “Брезица” в Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

На входа на читалището гостите бяха сюрпризирани от кошници с 200 червени сърца, на които беше записао послание за добротата. Две усмихнати дами раздаваха сърцата с панделки на влизащите за спектакъла. С песни, танци и сцени от популярни и не толкова известни приказки, учениците и децата пренесоха жителите и гостите на селото в света на добрината. Надсловът на спектакъла беше „Да събудим добрината“, а в подготовката са се включили учителите от школото и филиала на детската градина. Официални гости на празничното събитие бяха: зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска, главният счетоводител на Община Брезник Милва Огнянова, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, кметът на село Ноевци Асен Асенов, директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова, директорът на средно училище “Васил Левски” – Брезник Емилия Вълова, зам. директорът на брезнишката гимназия Виолета Борисова, учители, родители, жители и гости на Ноевци.

В началото на спектакъла думата беше дадена на зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска, която отправи поздравителен адрес от името на кмета на Общината Васил Узунов. “Искам да поднеса един поздравителен адрес от господин Васил Узунов – кмета на Община Брезник. Уважаема госпожо Ангелова, уважаеми учители, днес за всички вас е празник, защото за пореден път, но винаги с голямо вълнение изпращате една успешна учебна година. Поздравявам ви с вашите постижения през изминалата учебна година и ви желая да бъдете здрави и занапред да влагате силите си за най-благородната кауза – нашите деца да знаят повече и да могат повече. Нека благодарността и успехът са наградата за вашия труд, който полагате. Скъпи ученици, неусетно се изниза откъм дните учебната 2017/2018 година. Учихте заедно, пяхте, мечтахте, разсъждавахте и спорихте, споделяхте радости и тревоги, успехи и трудности. Сега всеки един от вас е пораснал с една година, станал е по-умен, по-съобразителен, по-знаещ и по-можещ. Запазете в сърцето си всички хубави спомени и радостни мигове. Поздравявам ви с успешното завършване на тази учебна година и ви пожелавам весела ваканция, изпълнена с много игри, безброй усмивки и нека книгата ви води във вашето лятно приключение, където ви очакват много предизвикателства и забавления. Васил Узунов – кмет на Община Брезник.”, приветства присъстващите Мария Добревска от името на кмета на Общината.

Учениците и децата представиха 80-минутен спектакъл пред публиката в ноевското читалище, която към края дори се включи в една от песните.

Вижте как се проведе целия спектакъл от видеото на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от спектакъла и минутите преди началото му, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”24248″]

Виж също...

Loading...