Нов конкурс за директор на музея в Трън, заради неспазена процедура от страна на Общината

Нов конкурс за заемане на длъжността „директор“ на Общински исторически музей-Трън предстои да бъде обявен от Община Трън. Причината за това е, че Общината не е спазила изискването за съгласуване на процедурата с министъра на културата, след като през месец април вече беше обявен конкурс, предаде репортер на Zapadno.com.

“Конкурсът го започваме отначало, поради това че не сме спазили изискването за съгласуване на процедурата с министъра на културата. Вече съм се свързала с Министерството на културата и сме подали нужните документи за съгласуване и ще започнем отначало процедурата.”, каза пред Zapadno.com зам. кметът на Община Трън Катя Божидарова.

На въпрос кога ще бъде обявен новият конкурс зам. кметът отговори: “Не мога да кажа, защото не знам колко ще се забави отговорът от Министерство на културата. Когато ни върнат отговор тогава вече ще качим на сайта на Общината и в “Съперник” ще обявим.”, каза Катя Божидарова.

През месец април Община Трън обяви конкурс за директор на Общински исторически музей. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: В Трън ще правят Исторически музей, Общината обяви конкурс за назначаване на директор

Виж също...

Loading...