Крадци задигнаха желязото от пейки на лятното кино в лесопарк “Бърдото” край Брезник – СНИМКИ

Кражба срещу културата в община Брезник е извършена тези дни в лесопарк “Бърдото”, установи проверка на Zapadno.com.

Железните колчета от пейки на лятното кино край град Брезник са били задигнати. Посегателството е извършено през последните няколко дни, когато била забелязана кражбата. Наглите крадци са оставили само дървените талпи от пейките и са взели това, което могат да издадат в пункт за вторични суровини.

Злосторниците са оставили две пейки, от които едната е осквернена с надписи и неприличен знак. Не е тайна за брезничани, че нощем на лятното кино се събират групи с хора, които се напиват и оставят боклуците си в гората.

Лятното кино в лесопарк “Бърдото” се превърна в хит сред брезничани и гости на града след като беше възстановено през 2016 година. Идеята за лятно кино в Брезнишко води своето начало от първата му прожекция през 1968 година. Сред първите филми, които се прожектират на брезнишката публика е египетския игрален филм „Непознатата жена“ с режисьор Махмуд Зулхфикар. Лятното кино работи до 1975 година, когато преустановява дейност.

През 2017 година киното под звездите отново посрещна зрители с поредица от обичани български филми. В културния календар за 2018 година лятното кино отново е заложено. Дали кражбата ще повлияе на провеждането на нови прожекции – ще информираме читателите си съвсем скоро.

Разгледайте снимки от опустошението на лятното кино в лесопарк “Бърдото”:

[maxgallery id=”24301″]

Виж също...

Loading...