Със саксии и цветя брезнишки бизнесмени разкрасиха моста на улица “Георги Бунджулов” в Брезник – СНИМКИ

Фирми от Брезник направиха нещо красиво за града. Със саксии и свежи цветя, бизнесмени разкрасиха парапета на моста на улица “Георги Ив. Бунджулов”, видя Zapadno.com.

Общо 18 саксии са поставени на двата парапета на моста над реката. Саксиите са дарени от местна фирма, а друга пък е предоставила близо 60 цветя и земя за инициативата. Засадените цветя са каскадни и се очаква да се увият покрай парапета. Всяка сутрин служител в една от фирмите, извършили благородното дело полива цветята.

Постъпката на бизнесмените е похвална и може да служи за пример и на другите, които желаят да разкрасят любимия Брезник. Миналата година Община Брезник подари на брезничани и гости на града 9-метрова дървена скулптура. Тя беше направена от старо, изсъхнало дърво до моста на улица “Георги Ив. Бунджулов”. Скулптурата е хит сред преминаващите покрай нея, до която вече цветя в саксии красят района.

Добродетелите се надяват саксиите да издържат по-дълго време и да не стават обект на набези. Районът около моста по централната улица в Брезник показва как с общи усилия можем да направим околната среда по-приветлива.

Разгледайте снимки от новите саксии на моста в град Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”24384″]

Виж също...

Loading...