Учителят от Брезник Савка Борисова получи най-високото отличие от Министерство на образованието и науката

Учителят от брезнишката гимназия, ръководител на Детско полицейско управление-Брезник и председател на общинската структура на Синдиката на българските учители Савка Борисова получи най-високото отличие, което Министерство на образованието и науката връчва – отличието “Неофит Рилски”. Това съобщи преподавателят в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com.

“Тази пролет за мен е пролетта на наградите!!! Днес до мен достигна ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ НЕОФИТ РИЛСКИ. Това е най-високото отличие, което дава Министерството на образованието и науката! Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ме удостоява с това звание за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование! Благодаря за признанието и дадената оценка на моя труд!!!”, написа във Фейсбук главният начален учител от брезнишкото средно училище „Васил Левски“ Савка Борисова. Преподавателят е и ръководител на Детското полицейско управление в община Брезник, както и председател на общинската организация на Синдиката на българските учители.

Отличията „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Само преди около един месец Савка Борисова беше удостоена със специална награда от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Отличието беше връчено на заключителния етап на XXI национален конкурс „Учител на годината“ и в Деня за почит към светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий – 11 май.

Снимка: Савка Борисова

Виж също...

Loading...