За първи път танцов клуб “Калина” към брезнишкото читалище ще се изяви на фестивала “От Трън по-убаво нема”

За първи път танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще се изяви на събитие извън Брезник. Това каза пред репортер на Zapadno.com ръководителят на формацията Милена Иванова.

10 танцьори от танцов клуб “Калина” ще се изявят на сцената на празника на българския танц и песен „От Трън по-убаво нема“, който ще се проведе тази събота, 9 юни. Дамската част от клуб “Калина” е подела инициативата формацията да вземе участие на по-мащабно събитие. Брезнишките танцьори ще представят 2 хора на сцената на фестивала “От Трън по-убаво нема”. Прочетете още по темата и разгледайте програмата за предстоящия фестивал в публикацията: Над 10-часова програма за тазгодишното издание на празника на българския танц и песен „От Трън по-убаво нема“

Брезничани, които ще вземат участие в събитието се вълнуват и се надяват на подкрепата на своите съграждани. Това сподели ръководителят на танцовия клуб Милена Иванова. Танцьорите от клуб “Калина” ще вземат участие и в предстоящото издание на Граовския събор „Видовден“, който ще се проведе 22, 23 и 24 юни в град Брезник.

Снимки: Милена Иванова

Виж също...

Loading...