Мината направи подарък за 120-годишния юбилей на ловната организация в Брезник

Ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник и ловците от Брезнишко отново ще имат стрелбищен комплекс, след като получиха помощ от мината в града, научи Zapadno.com.

На 16 юни ще се проведе ловен събор на ловно-рибарско дружество “Сокол”, на който ще се отбележи 120-годишнината на ловната организация и официално ще бъде открито новото стрелбище. Съоръжението е изградено в района на брезнишкото село Гоз, където ще се проведе и съборът. Новото стрелбище е факт с финансовото и техническо съдействието на “Асарел-Ивестмънт” ЕАД. Фирмата е представена в Брезник чрез своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД.

От години ловците на община Брезник нямат стрелбище, но мечтата за такова вече е факт. На новото стрелбище ще се проведе и първо дружествено състезание, което е насрочено за тази събота (9 юни) от 9:00 часа.

Честванията за 120-годишнината на ловната организация ще продължат с риболовно състезание на язовир “Слаковци”, което ще се проведе на 10 юни (неделя) от 10:00 часа. На 12 юни пък във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник ще бъде открита тематична фотоизложба. Експозицията ще бъде официално открита в 17:00 часа.

Кулминацията на честванията ще бъде на 16 юни с Ловен събор. Началото му ще бъде поставено с шествие от офиса на ловно-рибарско дружество “Сокол” до стрелбището. На новото съоръжение ще бъдат посрещнати и осветени знамената на ловно-рибарско дружество “Сокол” и дружинките от Брезнишко. Организаторите са предвидили и празничен концерт за всички гости, който ще започне с награждаване.

ПРОГРАМА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ЮБИЛЕЯ НА ЛРД “СОКОЛ” – БРЕЗНИК

9 юни (събота)

9:00 часа – стрелбище край село Гоз: Състезание по стрелба

10 юни (неделя)

10:00 часа – язовир “Слаковци”: Риболовно състезание (с предварително записване в офиса на дружеството)

12 юни (вторник)

17:00 часа – читалище “Просвещение-1870” в град Брезник: Фотоизложба

16 юни (събота)

Ловен събор – официално откриване

9:30 часа: Шествие от офиса на ловно-рибарско дружество “Сокол” до стрелбището

10:00 часа: Посрещане и освещаване на знамената на ловно-рибарско дружество “Сокол” и дружинките

11:00 часа: Приветствия, награждаване и празничен концерт за всички гости

В публикацията е използвана снимка от Ловно Брезник

Виж също...

Loading...