44-годишен жител на село Кошарево заболя от туберкулоза, други двама от град Брезник пипнаха варицела

Жители на община Брезник заболяха от туберкулоза и варицела през изминалата седмица. Това сочи седмичната оперативна информацията на Регионална здравна инспекция-Перник.

В периода 28 май – 3 юни в област Перник са регистрирани общо 12 случаи на заразни заболявания. От регистрираните заболявания 3 са на пациенти от община Брезник. Здравните инспектори са регистрирали общо 7 случая на варицела за областта, като сред заболелите са двама души от град Брезник. Заболелите брезничани са на възраст 7 години и 37 години. По категория всичките случаи са класифицирани като потвърдени. Заболелите се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Всички посещават организирани колективи, уточняват от Инспекцията.

През изминалата седмица са регистрирани и два случая на заболяването туберкулоза. Случаите са регистрирани в град Перник и брезнишкото село Кошарево. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Заболелите са на възраст 37 години и 44 години и се лекуват стационарно в Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести в град Перник.

Виж също...

Loading...