Над 60 ловци от Брезнишко ще покажат уменията си на новото стрелбище

Традиционно дружествено състезание на ловците от община Брезник ще се проведе на новия стрелбищен комплекс край село Гоз тази събота. Участие в състезанието ще вземат над 60 ловци от Брезнишко. Това каза за Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник Маргарита Сергиева.

Тазгодишното дружествено състезание ще е посветено на 120-годишнината от основаването на ловната организация в Брезнишко. Всичките 11 дружинки към дружеството ще излъчат отбори от по трима ловци, които ще мерят сили в 2 дисциплини – скийт и трап. Двете дисциплини представляват стрелба по панички, като разликата е между броя на използвания боеприпаса. На скийта се стреля с патрон № 9, а на трапа с патрон № 7, уточни специалистът по лова Маргарита Сергиева.

Общо 66 ловци от всичките ловно-рибарски дружинки в общината ще се включат в състезанието. За всяка дисциплина са предвидени награди за Първо, Второ и Трето място. Победителите ще бъдат излъчени в деня на състезанието – 9 юни, но награждаването ще бъде на 16 юни, когато ще се проведе Ловния събор и официалното откриване на новия стрелбищен комплекс.

Жители и гости на община Брезник ще могат да наблюдават уменията на ловците на дружественото състезание, което ще се проведе на стрелбищния комплекс край село Гоз тази събота (9 юни) и ще започне в 9:00 часа.

Програма за събитията покрай чествания на 120-годишнината на ловната организация в Брезник може да прочетете в публикацията: Мината направи подарък за 120-годишния юбилей на ловната организация в Брезник

Виж също...

Loading...