Община Трън е изпълнила предписанието на РЗИ-Перник за откритата бактерия в обществена чешма на село Насалевци

Предписанието на Регионална здравна инспекция-Перник за отклоненията в качеството на питейната вода от обществена чешма в трънското село Насалевци е изпълнено. Това става ясно от от справката за състоянието на питейната вода за периода 21 май – 3 юни на територията на област Перник, която беше оповестена от Регионалната здравна инспекция.

При проверка в периода 7 – 20 май здравните инспектори на РЗИ-Перник бяха установили наличието на бактерията ешерихия коли от обществена чешма в село Насалевци. Показателят на бактерията във водата по време на проверката е бил 390/100. След констатиранията отклонения, Инспекцията връчи на кмета на Община Трън предписание за предприемане на мерки. Връченото предписание на на кмета на Община Трън за водата в село Насалевци е изпълнено, уточняват в новия доклад от Регионална здравна инспекция-Перник.

Продължава въведеното режимно водоснабдяване на трънското село Бохова, а в друго село на общината – Забел все още се снабдяват с питейна вода чрез доставяне на бутилирана вода, сочи още справката.

Виж също...

Loading...