Българският флаг се появи на мониторите на Лондонската фондова борса, която ще участва в бизнес форум организиран от страната ни

В България ще бъде организиран бизнес форум с участието на Лондонската фондова борса. Това бе договорено по време на среща на зам. министър Александър Манолев с Никил Рати, изпълнителен директор на финансовата организация. Двамата участваха в дискусия с ръководството на борсата, в рамките, на която бяха представени възможностите за инвестиции в страната ни. Това е първо посещение на представител на изпълнителната власт на България в централата на борсата в английската столица, стана ясно по време на разговора, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

„В момента подготвяме ваучерна схема с безвъзмездно финансиране, което да подкрепя компании да излязат на Българската фондова борса“, обясни икономическият заместник министър. Той подчерта, че в тези усилия ще е много ценна експертната помощ на Лондонската фондова борса. От своя страна от ръковдоството и посочиха, че могат да участват в този процес и изразиха надежда повече български компании да бъдат листвани на нейните пазари. Те са издали и специализирано издание „1000 компании вдъхновяващи Европа“, сред които се нареждат и 5 български примера.

„България заема 16-то място по брой създадени работни места в резултат на преки чуждестранни инвестиции сред европейските страни, според проучване на британската Ernst&Young“, посочи още Александър Манолев и акцентира на потенциала за сътрудничество в редица сектори. Той цитира и изследвания сред чуждестранния бизнес у нас, които показват, че компаниите се чувстват добре в страната и планират нови разширения на дейността си. „Огромна перспектива и множество възможности дава географското ни положение между Европа и Азия, което е и причина редица компании от трети страни да стартират проекти в България“, каза още зам. министър Манолев.

Той представи и възможностите за инвестиции в България пред специализирания телевизионен канал на Лондонската фондова борса, който достига до над 200 хиляди компании и служители. В чест на посрещането на българската делегация на мониторите в борсата бе се прожектираше българския флаг.

Снимка: Министерство на икономиката – пресцентър

Виж също...

Loading...