Участниците в Празника на киселото мляко в Трън няма да заплащат такса за щандове, но ще трябва да аранжират продукцията си

Община Трън постави условия на желаещите да участват в предстоящия Празник на киселото мляко. Празникът ще бъде открит на 30 юни от 11 часа пред трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, уточняват от общинската администрация.

В събитието участие могат да вземат фермери, млекопроизводители, производители на сувенири, представители на художествените занаяти и творци на домашната кухня. С цел по-добра организация на празника, желаещите да ползват щандове или част от щандове, както и желаещи да участват със собствени шатри и щандове, трябва да заявят своето присъствие в Община Трън до 27 юни.

Желателно е участниците да аранжират дегустация на млечните и други продукти, които ще представят. Организаторите могат да окажат съдействие за аранжирането, за което участниците трябва да направят предварителна заявка. Няма да бъде заплащана такса за щандовете и аранжировката, уточняват още от Община Трън.

Празникът ще започне на площад “Владо Тричков” в град Трън с официално откриване, където ще бъде дадено начало на конкурси за домашно приготвените кисели млека, сирена, кашкавали и други ястия и десерти с кисело мляко.

Снимка: НЧ „Гюрга Пинджурова-1895“

Виж също...

Loading...