33 млади риболовци от Брезнишко ще ловят трофеи на язовир “Слаковци”

Риболовно състезание под надслов “Детето риболовец може без дрога” ще се проведе на язовир “Слаковци” през почивните дни. 33 деца ще вземат участие в състезанието, което ще се проведе и повод 120-годишнината от основаването на ловната организация в Брезник. Това каза пред Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник Маргарита Сергиева.

Младите риболовци са на възраст между 7 и 14 години и са от община Брезник. В неделя (10 юни) от 10:00 часа на язовир “Слаковци” те ще покажат уменията си на ловене на рибни трофеи. Най-добрите риболовци ще заемат Първо, Второ и Трето място. Първенците ще бъдат класирани по определен брой точки и наградени със специални награди и купи. Всички останали риболовци в надпреварата ще получат медали, грамоти и рибарски принадлежности за участието си.

Риболовното състезание ще се организира за трета поредна година и се провежда със съдействието на брезнишката фирма „АСРО – ЕМ – Асенови сие“ СД. В състезанието през 2017 година участие взеха 21 млади риболовци от Брезнишко.

Програма за събитията покрай чествания на 120-годишнината на ловната организация в Брезник може да прочетете в публикацията: Мината направи подарък за 120-годишния юбилей на ловната организация в Брезник

В публикацията е използвана снимка на Ловно Брезник

Виж също...

Loading...