Актьорът Иван Танев пред Zapadno.com: Работих с огромно удоволствие с артистите от Брезник, които са изключително достойни

Артистите от самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” са достойни и симпатични хора. Така ги определи пред репортер на Zapadno.com големия български актьор Иван Танев, който работи с артистите по постановката “Не всеки крадец е мошеник”.

Вчера артистите от Брезник Симона Рангелова-Павлова, Мишел Първанова, Милен Миланов, Антоан Стоилов, Цветелина Горанова, Кристиан Иванов и Пейчо Панов представиха пред своите съграждани и гости на града комедийния фарс “Не всеки крадец е мошеник. Постановката е на актьора Иван Танев, а хореографията на Йоана Сойка.

През последни 10 години “Не всеки крадец е мошеник” е представяне над 20 пъти на българската сцена. Това сподели пред Zapadno.com актьорът Иван Танев. “Това е пиеса писана от Нобеловия лауреат за цялостно творчество Дарио Фо, който за съжаление в края на 2016-та ни напусна. Един от най-големите драматурзи на света. Постановката в случая “Не всеки крадец е мошеник” е правена по целия свят, има своите милиони зрители навсякъде. Само в България през последните 10 години е правена над 20 пъти в различни театри, само в София – 4 пъти за 2 години. Тоест интересът към нея е огромен. Когато ме поканиха в Брезник да им помогна на тези млади и доста интересни хора, аз се съгласих. Първо – защото познавах творчеството на Дарио Фо, второ – защото винаги за мен хората, които се занимават с изкуство, въпреки това че не са професионалисти, те са хора на които винаги трябва да се обръща внимание. Надявам се резултатът да е огромен и да впечатли брезнишката публика, защото ни предстоят много турнета и участия в художествената самодейност в държавата.”, каза още Иван Танев.

Актьорът описа артистите от самодейния читалищен театър на Брезник като достойни хора и добави, че неслучайно е дошъл в града за постановката. “Познавам историята на самодейността тук, тоест не съм попаднал така случайно с едни хора да направим една пиеса. Аз съм се информирал кой, какво и защо. Когато ми предложиха този материал, между другото изборът е техен, на мен ми хареса, защото явно хората четат. Четат пиеси, четат странни текстове, тъй като фарс не се играе лесно. Фарс е един от най-трудните жанрове, още повече когато имаме такъв голям майстор какъвто е Дарио Фо. И аз много се запалих, благодарих им за поканата. Работихме с огромно удоволствие. За мен те са изключително симпатични и достойни хора.”, добави актьорът Иван Танев.

Постановката, която брезнишките театрали изиграха успя да спечели публиката и бурните и аплодисменти. Прочетете и разгледайте снимки, ако сте пропуснали публикацията: Артисти от брезнишкия театър взривиха публиката с премиера на комедиен фарс и заслужиха бурни аплодисменти – СНИМКИ

Виж също...

Loading...