Трофеи, снимки, купи и други предмети от ловния живот в Брезнишко показват на юбилейно изложение

Фотоизложба и юбилейно изложение по повод 120-годишнината от основаването на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник ще бъде открита на 12 юни. В експозицията ще бъдат включени предмети от ловния живот в Брезнишко. Това каза пред Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник Маргарита Сергиева.

Юбилейното изложение ще бъде подредено във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Гостите ще могат да разгледат снимки от създаването на организацията до наши дни, ловни трофеи на вълци, сърни и други животни, купи на ловната организацията от регионални турнири по ловна стрелба, грамоти, ловни билети на изявени членове на дружеството, които вече не са между живите и други предмети.

Фотоизложбата и юбилейното изложение ще бъдат открити на 12 юни (вторник) от 17:00 часа. Входът за събитието е свободен и всички гости са добре дошли.

Програма за събитията покрай чествания на 120-годишнината на ловната организация в Брезник може да прочетете в публикацията: Мината направи подарък за 120-годишния юбилей на ловната организация в Брезник

В публикацията е използвана снимка от фонда на Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...